Życzenia Świąteczne
Zamknięte
21 grudnia 2018

dav

W dniu 17 listopada 2018 r odbyło się spotkanie integracyjne dla członków i podopiecznych naszego Stowarzyszenia. Wzięły w nim udział 24 osoby dorosłe oraz 6 dzieci. Gościem spotkania był m.in. profesor Andrzej Wiśniewski, który od wielu lat współpracuje z naszym Stowarzyszeniem. Głównym celem integracji było umożliwienie rodzicom oraz dzieciom spotkania się i nawiązania trwalszych relacji.  Podczas spotkania rodzice mogli wymienić swoje doświadczenia życiowe na temat leczenia w placówkach służby zdrowia, codziennych problemów związanych z Zespołem Turnera, czy innych ważnych dla nich tematów. Dzieci natomiast cieszyły się wspólną zabawą. Podczas spotkania podjęto także temat braku opieki leczniczej dla dorosłych pacjentek z Zespołem Turnera oraz możliwością utworzenia ośrodka kompleksowej opieki dla takich pacjentek. Oczywiście podczas rozmów uczestnicy mogli zadawać pytania, na które odpowiadał prof. Wiśniewski.

Po zakończeniu spotkania członkowie i podopieczni, otrzymali paczki świąteczne z kosmetykami i drobnymi gadżetami.  Uważamy, że integracja była udana i przyniosła korzyści wszystkim stronom. Mamy nadzieję, że takie spotkania uda nam się  organizować częściej a frekwencja będzie zdecydowanie wyższa.

dav